Особливості проектування будинку з газобетону

Ключові особливості, які необхідно врахувати при будівництві заміського котеджу з газобетону.

Проектування – найважливіший етап, від якого повністю залежать експлуатаційні характеристики будівлі, що зводиться, а також його довговічність і комфортність проживання в ньому. На будівельному ринку представлена ​​велика кількість стінових матеріалів. Знаючи особливості того чи іншого будівельного матеріалу, проектувальник зможе розрахувати конструктив заміського будинку, який повністю відповідає вимогам забудовника і відповідає всім технічним регламентам.

У цій статті, ми допоможемо вам розібратися в особливостях проектування та будівництва будинку з газобетону:

  • Вибір фундаменту будинку з газобетону і особливості матеріалу.
  • Базові принципи теплотехнічного розрахунку.
  • Найбільш часті помилки, що допускаються при будівництві та проектуванні.

Базові принципи вибору фундаменту для будинку з газобетону
Будівельна практика показує, що від надійності фундаменту багато в чому залежить термін служби будинку і його безаварійна експлуатація. Фундамент перерозподіляє і передає вагу від будови на основу. Тому запам’ятовуємо таке правило:

Без дослідження грунту будівництво будинку ведеться наосліп, з усіма негативними наслідками, що випливають з цього.

Щоб дізнатися структуру ґрунту і його несучу здатність, проводяться геологічні вишукування, на підставі яких, попередньо розрахувавши навантаження від будівлі, вибирається і проектується фундамент під котедж.

Фундамент повинен бути достатній для проектованої будівлі. Конструкція фундаменту безпосередньо залежить від ваги будівлі. Це навантаження складається з власної ваги всіх конструкцій, експлуатаційних (корисних) навантажень, а також снігового навантаження, яка залежить від району будівництва.